Livvi’s Place, Whiteman Edge

At the centre of the Whiteman Edge community, this park originally known as “The Common”, was designated as the park with extensive play for all ages and all abilities.

EPCΛD came up with the original concept of “the cubby house” and the initial sketches were used as part of the public consultation process which was done in collaboration with the Touched by Olivia charity. Our goal was to establish play that incorporates inclusive play space alongside other play, and ranges from toddlers to teens.

As backyards get smaller, the ability for children to build a cubby house is decreasing and so our theme is developed around the “cubby”. From small scale “nooks” with natural elements in the toddler areas to tree top adventure for older children, this concept challenges all ages.

  • Early concept designs and sketch perspectives
  • Public consultation, child consultation and community tile painting
  • Design development, documentation and contract administration of all play and park amenity
  • Street furniture and structure design
  • Tactile tile are integration to the toddler area
  • Liaison with fauna re-locator and artist to use recycled tree trunks as totems depicting fauna found on site

Visit: Stockland Whiteman Edge and Whiteman Edge Adventure Playground  Livvi’s Place